ALBUM 50 (8.0) – 35 // Tame Impala – Innerspeaker (2010)

’12’13’14’15’16’17’18’19
4935

De mogelijkheid om een stereo rechtstreeks aan te sluiten op het brein van Kevin Parker, en onmiddellijk te horen welk nummer er zich in hem aan het vormen is, dat is het idee van de innerspeaker. Mocht die mogelijkheid echt bestaan, dan hadden we die nieuwe plaat dit jaar natuurlijk al lang gehad, en had Parker niet hoeven afrekenen met het Kanye-syndroom. Je kunt je dan ook moeilijk voorstellen dat dit debuut tien jaar geleden opgenomen werd in een aftands strandhuisje, waarvan het dak dermate lekte dat er hier en daar wel eens een opname sneuvelde. Op de plaat belandde gelukkig vooral de talrijke opklaringen, waarmee Parker de psychedelic rock uit het eveneens zonnige Californië nieuw leven inblies. De regenachtige passage op Pukkelpop dit jaar leerde ons dan ook dat we van Tame Impala binnenkort nog geen Christmas album hoeven te verwachten, maar dat is niet erg: vervang die kerstboom eens een keer door een hangmat, zet de verwarming op 26, en geniet van deze debuutplaat.