ALBUM 50 (8.0) – 48 // The Beach Boys – Sunflower (1970)

’12’13’14’15’16’17’18’19
48

Weinig ouders waren zo belangrijk als de Beach Boys gedurende de opvoeding van de rockmuziek. Toen de rockmuziek echter een tegendraadse puber werd, wou het vooral niet zoals zijn ouders zijn, en de relatie verslechterde snel. De ouders ontaardden ook: Brian Wilson benaderde de toestand van totale degeneratie, Dennis Wilson werd in één zin genoemd met de Manson Murders, men had een stevig conflict met het platenlabel en de Smile-sessies waren uitgelopen op een totale deceptie. Afschrijven mochten we ze echter nooit, en dat bewezen ze met Sunflower, een prachtplaat met bijdrages van zowat alle groepsleden. Net zoals het vroege Today! is de plaat symmetrisch gesplitst in een A-kant vol stampende euforie en een B-kant met heerlijk voortkabbelende harmonieën van het huismerk, met de opeenvolging van ‘All I Wanna Do’, ‘Forever’ en ‘Our Sweet Love’ als absoluut hoogtepunt.