ALBUM 50 (8.0) – 49 // Spirit – Twelve Dreams of Dr. Sardonicus (1970)

’12’13’14’15’16’17’18’19
36404349

Nog twaalf nachtjes dromen, en dan gaan de jaren ’60 over in de jaren ’70. U hoort ongetwijfeld nog de echo’s van de psychedelic rock en dat is niet zo raar: Spirit werd in Californië gevormd, tijdens de Summer of Love. Ook heeft u visioenen van pompeus geproducete rock uit de jaren ’70, maar dat is omdat u vandaag iets heeft gelezen over David Briggs (de hormonendokter van Crazy Horse), en laat dat nu net de producer zijn. Geen droom zonder Bowie die ergens toevallig voorbijloopt, en ‘Nothin’ to Hide’ en ‘Morning Will Come’ bevredigen uw verlangen. De morgen zal inderdaad eens komen, maar nu nog niet: er wordt nog gedanst op ‘Animal Zoo’. Is dat de wekker? Nee, het zijn de hemelse vocals van ‘Life Has Just Begun’. Oef, weekend.