ALBUM 50 (8.0) – 13 // Marvin Gaye – What’s Going On (1971)

’12’13’14’15’16’17’18’19
1613

Ik kan geen liefdesliedjes blijven zingen. Tien albums vol liefdesliedjes heb ik uitgebracht, uiteraard niet slecht voor iemand die nog 32 moet worden. Een clown van 31, die liefdesliedjes is blijven zingen tot alle liefde uit zijn eigen leven was verdwenen. En heb je je oogkleppen al eens afgedaan om te kijken hoe het de rest van de wereld ondertussen vergaan is, Marvin? Er is in de wereld simpelweg helemaal niet meer zo veel liefde om over te zingen, en dat komt goed uit, want ik kan géén liefdesliedjes blijven zingen. Martin, John, Bobby,… afgemaakt als geïnfecteerd vee. Mijn eigen broer Frankie, mentaal aangerand door Vietnam. Mijn andere broeders, veelal met de handen in de lucht, en niet om te juichen. Kinderen in armoede, drugsverslaafden die liggen weg te rotten in de goot, protesterende jongeren die als zeehonden worden doodgeknuppeld, zeehonden die als protesterende jongeren worden doodgeknuppeld,… . OK, laten we dit proberen, laten we dit gewoon doen, in één keer en zonder pauze. Eli, speel eens iets op die sax!